تعمیر کاتالیزور هایما S5 پلاس

تعمیر کاتالیزور هایما S5 پلاس

 

در این مقاله میخواهیم از تعمیر کاتالیزور هایما S5 پلاس به شما اطلاعاتی را ارائه دهیم،مبدل کاتالیزوری در حالی که بدون شک اختراع خودرو دنیا را به مکانی راحت‌تر تبدیل کرد، اما آن را به مکانی آلوده‌تر نیز تبدیل کرد. هنگامی که آنها کار می کنند، اتومبیل ها آلودگی هایی را بیرون می ریزند که می تواند ساختمان ها را سیاه کند و کیفیت هوا را پایین بیاورد. مهم نیست که خودروها چقدر راحت باشند، این آلودگی به محیط زیست آسیب می رساند و کیفیت زندگی افرادی را که در مناطق اصلی مترو با ماشین های زیاد در خیابان زندگی می کنند، کاهش می دهد. در این مقاله همه چیزهایی که باید در مورد این ابزارهای مفید بدانید، و نحوه انجام کارشان آمده است پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

 

برای درک اینکه چرا داشتن مبدل کاتالیزوری در موتور بسیار مهم است، ابتدا باید بدانیم چرا و چگونه موتورها آلودگی ایجاد می کنند.

موتورهای خودرو با گازوئیل یا بنزین کار می کنند که هر دو از نفت ساخته شده اند. نفت نیز به نوبه خود از هیدروکربن ها تشکیل شده است. وقتی سوخت هیدروکربنی با اکسیژن هوا می سوزد، مقدار زیادی انرژی آزاد می کند. از آنجایی که بنزین حاوی حدود 150 ماده شیمیایی مختلف (از جمله مواد افزودنی) است، چیزی فراتر از انرژی تولید می‌کند، هرچند: آلودگی تولید می‌کند.
آلودگی ایجاد شده در اثر سوختن بنزین باعث ایجاد مونوکسید کربن، VOCs و اکسیدهای نیتروژن می شود که با هم ترکیب می شوند و دود و مه ایجاد می کنند. این به نوبه خود به محیط زیست آسیب می رساند و به کیفیت زندگی افرادی که در مناطق پرجمعیت زندگی می کنند آسیب می رساند.

 

 

 

مبدل کاتالیزوری چیست؟


تعمیر کاتالیزور هایما S5 پلاس

قبل از تعمیر کاتالیزور هایما S5 پلاس با این قطعه مهم آشنا شوید در حالی که گازهای آلاینده از مولکول های مضر تشکیل شده اند، این مولکول ها از اتم ها تشکیل شده اند. به همین دلیل، بهترین راه برای تجزیه گازها، شکافتن ذرات پس از خروج از موتور اما قبل از ورود به هوا است.

این کاری است که یک مبدل کاتالیزوری انجام می دهد.
اگرچه ممکن است این فرآیند پیچیده به نظر برسد، اما بسیار ساده است. کاتالیزورها مواد شیمیایی هستند که واکنش های شیمیایی را بدون تغییر در فرآیند کلی سرعت می بخشند. در همین حال، مبدل کاتالیزوری یک ابزار فلزی است که در قسمت زیرین ماشین پیچ شده است. از یک لوله ورودی و خروجی تشکیل شده است. لوله ورودی بخارهای داغ را از موتور بیرون می کشد، در حالی که لوله خروجی بخارات را بیرون می راند. همانطور که گازهای موتور بر روی کاتالیزور منفجر می شود، یک سری واکنش های شیمیایی ایجاد می کند که برای تغییر گازها و تبدیل آنها به گازهایی طراحی شده است که به محیط زیست آسیبی نمی رساند.

در حالی که مبدل‌های کاتالیزوری آلودگی هوا را از بین نمی‌برند، می‌توانند در کاهش آنی و موضعی آلودگی هوا، از جمله آلودگی جاده‌ها مؤثر باشند. مبدل‌های کاتالیزوری همچنین زمانی که گرم هستند بهترین عملکرد را دارند، که حدود 10 تا 15 دقیقه رانندگی یا بی‌حرکتی طول می‌کشد. این بدان معناست که ممکن است خودروی شما در چند دقیقه اول سفر همچنان آلاینده های خود را کاهش دهد.

 

 

 

آناتومی یک مبدل کاتالیزوری چیست؟


تعمیر کاتالیزور هایما S5 پلاس

تعمیر کاتالیزور هایما S5 پلاس را باید کاملا اساسی انجام دهید چون قطعه گران و مهمی برای خودرو است. ما در اینجا آناتومی یک کاتالیزور را کامل شرح داده ایم تا کامل آشنا شوید با آن.

1 – بدنه استیل ضد زنگ

طراحی شده برای عمر طولانی و دوام. بدنه آجدار انبساط و اعوجاج را به حداقل می رساند و همچنین جیب هایی را تشکیل می دهد که از تشک بالش در برابر قرار گرفتن مستقیم در معرض گازهای خروجی محافظت می کند.

2 – بستر یکپارچه با جریان آزاد

بسترها ستون فقرات مبدل هستند. اینجا جایی است که ترکیب اختصاصی فلزات گرانبها و روکش شستشو اجازه می دهد تا فرآیند تبدیل انجام شود. پوشش ها برای دوام در دمای بالا و فعالیت کاتالیزوری بهینه و همچنین سازگاری با سیستم OBD طراحی شده اند. مبدل ها در طرح های تک یا چند لایه موجود هستند.

3 – تشک بالشتک کاتالیست

تشک بستر مبدل را بالشتک می کند، کاتالیزور سرامیکی را در تراز مناسب نگه می دارد و برای انبساط حرارتی بدنه سازگار است.

4 – سپرهای سر برای Match OE

از زیر خودرو در برابر گرمای ایجاد شده توسط واکنش های شیمیایی در مبدل محافظت می کند.

5 – درگاه های سنسور O2 (اکسیژن).

یکی دیگر از بخش های حیاتی یک سیستم کنترل آلایندگی، این حسگرها قبل و بعد از مبدل کاتالیزوری بر روی خودروی OBDII قرار می گیرند. آنها برای نظارت بر سطح O2 در گاز خروجی طراحی شده اند و همچنین برای ارزیابی وضعیت مبدل استفاده می شوند. این اطلاعات همراه با داده های ارائه شده توسط جریان انبوه هوا، MAP (فشار مطلق منیفولد) و سنسورهای موتور، به PCM اجازه می دهد تا کنترل های سوخت را تنظیم کند.

6 – فلزات گرانبها/کاتالیزورها

فلزات گرانبهای وارد شده به زیرلایه به عنوان کاتالیزورهایی عمل می کنند که گازهای خروجی خام را به صورت شیمیایی پردازش می کنند. مواردی که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند پلاتین (Pt)، پالادیوم (Pd) و رودیوم (Rh) هستند. و به همین دلیل شما باید از کاتالیزور خودروی خود مراقبت کنید تا نیازی به تعمیر کاتالیزور هایما S5 پلاس نباشد.

 

 

 

مطالعه مفید: سرقت کاتالیزور خودرو

 

 

 

 

برخی از دلایل خرابی کاتالیست عبارت اند از:

  1. عملکرد بد سیستم احتراق

اگر سیستم احتراق عملکرد بدی داشته باشد، کاتالیزور خراب می شود. دلیلش این است که احتراق به درستی صورت نگرفته و بد سوزی (میس فایر) رخ می دهد. در نتیجه، مخلوط سوخت به طور ناقص می سوزد. سوختن ناقص به تشکیل مقدار زیادی دوده می انجامد که در مبدل جمع خواهد شد. در این مرحله می توان آن را تمیز کرد و مشکل را برطرف نمود اما اگر به جایی برسد که سیم پیچ ذوب شود، دیگر تمیز کردن آن کمکی نخواهد کرد.

2. استفاده از سوخت با کیفیت پایین
یکی دیگر از دلایل خرابی کاتالیزور استفاده از سوخت کم‌ کیفیت است. این سوخت‌ ها به‌ طور کامل نمی‌ سوزند و مابقی فرایند سوختن آنها در کلکتور و مستقیما در مبدل انجام می‌ شود. به همین دلیل ذرات ریز آن ها فیلتر را مسدود و هوا نمی‌ تواند از آن عبور کند.

3. کاتالیست بی‌ کیفیت یا تقلبی
اگر کاتالیست را تعویض شده باشد و نوع بی کیفیت یا تقلبی آن را نصب شده باشد، خیلی زود خراب خواهد شد یا اینکه عملکرد مطلوبی ندارد. برای مثال در کاتالیست تقلبی ممکن است قطر سلول ها کوچک تر از اندازه معمول باشد. به این ترتیب حفره ها خیلی سریع مسدود و خراب می شوند و نیاز به تعمیر کاتالیزور هایما S5 پلاس می شود.

4. مسدود شدن مبدل با پسماند های احتراق
اگر موتور به هر دلیلی بیش‌ از حد روغن مصرف کند، در طی احتراق دود سیاه خورنده‌ ای تولید می‌ شود که همراه با پسماند های احتراق وارد مبدل شده و روی آن اثر منفی می‌ گذارد.

 

 

 

برای تعمیر و تعویض کاتالیزور هایما S5پلاس و مدل های دیگر هایما و خودروهای وارداتی و چینی میتوانید با خیالی آسوده به سورنا کاتالیست مراجعه کنید.

برقراری ارتباط:

09127744604

 

Rate this post
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *