تعمیر کاتالیزور بسترن
در این مقاله قرار است از تعمیر کاتالیزور بسترن به شما اطلاعات مفیدی را ارائه دهیم، مبدل های کاتالیزوری (که به آن گربه نیز گفته می شود) بیش از 50 سال است که به طور گسترده در تولید خودرو استفاده می شود و برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای تولید شده توسط ماشین شما طراحی شده است. مبدلهای کاتالیزوری با واکنشهای شیمیایی، مواد مضر موجود در گازهای خروجی خودرو را به مواد کمضرر مانند دیاکسید کربن و بخار آب تبدیل میکنند. به عنوان بخشی از احتراق عادی سوخت خودرو، انتشار گازهای گلخانه ای از اگزوز خارج می شود که سه مورد اصلی آن گاز نیتروژن، دی اکسید کربن و بخار آب است. انتشارات مضر دیگر را می توان در اگزوزها یافت، مانند مونوکسید کربن – گازی سمی که هم بی رنگ و هم بی بو است. هیدروکربن ها یا ترکیبات آلی فرار (VOCs) جزء اصلی مه دود هستند که بیشتر از سوخت نسوخته تبخیر شده و اکسیدهای نیتروژن تولید می شوند. اینها باعث ایجاد دود و باران اسیدی می شوند که می تواند باعث تحریک غشاهای مخاطی انسان شود.
مبدل های کاتالیزوری چگونه کار می کنند؟
تعمیر کاتالیزور بسترن یک کار مهم و اساسی می باشد بهتر است برای تعمیر آن به یک مرکز تخصصی کاتالیزور مراجعه کنید. در شیمی، کاتالیزور ماده ای است که باعث ایجاد یا تسریع یک واکنش شیمیایی می شود بدون اینکه خودش تحت تأثیر قرار گیرد. کاتالیزورها در واکنش ها شرکت می کنند، اما نه واکنش دهنده هستند و نه محصول واکنشی که کاتالیز می کنند.
در مبدل کاتالیزوری، دو نوع مختلف کاتالیزور در حال کار هستند: یک کاتالیزور احیا و یک کاتالیزور اکسیداسیون. هر دو نوع از یک ساختار سرامیکی پوشیده شده با یک کاتالیزور فلزی، معمولاً پلاتین، رودیوم و/یا پالادیوم تشکیل شدهاند. ایده این است که ساختاری ایجاد شود که حداکثر سطح کاتالیزور را در معرض جریان خروجی اگزوز قرار دهد و در عین حال مقدار کاتالیزور مورد نیاز را نیز به حداقل برساند زیرا مواد بسیار گران هستند. برخی از جدیدترین مبدلها حتی شروع به استفاده از طلای مخلوط با کاتالیزورهای سنتی کردهاند.
انواع کاتالیزور کدامند؟
قبل از تعمیر کاتالیزور بسترن بهتر است انواع آن را بشناسید. انواع مختلفی از مبدل های کاتالیزوری وجود دارد. اولاً، یک مبدل کاتالیزوری اکسیداسیون ساده «دو طرفه» وجود دارد که برای تبدیل مونوکسید کربن به دی اکسید کربن و هیدروکربن ها (عمداً ذرات سوخت نسوخته) به دی اکسید کربن و آب کار می کند.
همچنین مبدلهای کاتالیزوری «سهطرفه» پیشرفتهتری وجود دارد که برای اتومبیلهای مدرن نصب میشوند و مانند موارد فوق عمل میکنند و در عین حال انتشار اکسید نیتریک و دیاکسید نیتروژن را نیز کاهش میدهند که با هم، بیشتر به نام «NOx» شناخته میشوند. علت آلودگی موضعی هوا
خودروهای دیزلی معمولاً دارای مبدل های کاتالیزوری ویژه برای مقابله با انتشار گازهای گلخانه ای خاص از موتورهای دیزلی با احتراق تراکمی هستند.
بیشتر بدانید: تعمیر کاتالیزور سیتروئن
دلیل خرابی کاتالیزور بسترن چیست؟
1.عملکرد بد سیستم احتراق
اگر سیستم احتراق عملکرد بدی داشته باشد، کاتالیزور خراب می شود. دلیلش این است که احتراق به درستی صورت نگرفته و بد سوزی (میس فایر) رخ می دهد. در نتیجه، مخلوط سوخت به طور ناقص می سوزد. سوختن ناقص به تشکیل مقدار زیادی دوده می انجامد که در مبدل جمع خواهد شد. در این مرحله می توان آن را تمیز کرد و مشکل را برطرف نمود اما اگر به جایی برسد که سیم پیچ ذوب شود، دیگر تمیز کردن آن کمکی نخواهد کرد.
2. استفاده از سوخت با کیفیت پایین
یکی دیگر از دلایل خرابی کاتالیزور استفاده از سوخت کم کیفیت است. این سوخت ها به طور کامل نمی سوزند و مابقی فرایند سوختن آنها در کلکتور و مستقیما در مبدل انجام می شود. به همین دلیل ذرات ریز آن ها فیلتر را مسدود و هوا نمی تواند از آن عبور کند و مجبور می شوید تعمیر کاتالیزور بسترن را انجام دهید.
3. کاتالیست بی کیفیت یا تقلبی
اگر کاتالیست را تعویض شده باشد و نوع بی کیفیت یا تقلبی آن را نصب شده باشد، خیلی زود خراب خواهد شد یا اینکه عملکرد مطلوبی ندارد. برای مثال در کاتالیست تقلبی ممکن است قطر سلول ها کوچک تر از اندازه معمول باشد. به این ترتیب حفره ها خیلی سریع مسدود و خراب می شوند.
4. مسدود شدن مبدل با پسماند های احتراق
اگر موتور به هر دلیلی بیش از حد روغن مصرف کند، در طی احتراق دود سیاه خورنده ای تولید می شود که همراه با پسماند های احتراق وارد مبدل شده و روی آن اثر منفی می گذارد و تعمیر کاتالیزور بسترن حتمی می شود.
اگر شما هم به دنبال یک مرکز تخصصی کاتالیزور هستید میتوانید با خیالی راحت به سورنا کاتالیست مراجعه کنید، سورنا کاتالیست با سابقه ای درخشان در تعمیر و تعویض کاتالیزور انواع خودروهای وارداتی و چینی میتواند با تجربه ای زیاد در خدمت شما مشتریان عزیز باشد برای برقراری ارتباط با مشاورین ما
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!